Германските власти съобщиха в понеделник, че са задържали още един заподозрян

...
Германските власти съобщиха в понеделник, че са задържали още един заподозрян
Коментари Харесай

Пети задържан за нападение срещу катедралата в Кьолн

Германските управляващи оповестиха в понеделник, че са задържали още един обвинен във връзка с хипотетичната опасност за нападение срещу Кьолнската катедрала по време на празниците, оповестява АП. 

41-годишен мъж с турски генезис, е бил арестуван в неделя вечерта в западния град Бохум в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Общият брой на задържаните по случая към този момент е петима души.

Припомняме, че етнически таджик беше арестуван от немската полиция на 24 декември - в същия ден, в който Австрия разгласи ареста на други трима обвинени във Виена. 

Счита се, че останалите арестувани са свързани с него. За всички арестувани обвинени се допуска, че принадлежат към по-голяма ислямска екстремистка мрежа, включваща хора и в други европейски страни

Около 1000 служители на реда бяха разположени за отбрана на катедралата и популацията в центъра на Кьолн.

Полицията в Кьолн заяви на неделна конференция, че подземният паркинг гараж на катедралата е бил претърсен и че са били пуснати кучета за разкриване на експлозиви, само че нищо не е открито. Входът и изходът на подземния гараж също са били проверени за подозрителна активност.

През последните седмици Германия е в положение на нараснала готовност за вероятни ислямистки набези, като в края на ноември ръководителят на вътрешното разузнаване на страната предизвести, че рискът от такива набези е " действителен и по-висок отдавна " поради войната сред Израел и Хамас.

Най-смъртоносната офанзива на ислямски екстремисти в Германия беше осъществена от последовател на " Ислямска страна ", който през декември 2016 година се вряза с камион в берлински коледен базар, убивайки 12 души.

Германия издаде възбрана за действия на " Хамас "  и на организации, свързани с групировката, след нападението на бойците против Израел, при което починаха към 1140 души, множеството от които цивилни.

Бойците на " Хамас "  също по този начин взеха към 250 заложници, от които се счита, че най-малко 129 към момента се държат в Газа.

От палестинска страна са починали повече от 22 000 души. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР